Kako sa interneta da skinemo sliku u visokoj rezoluciji

Kao što već znate, mi se bavimo štampom slika na platnu, štampamo sve slike koje se nalaze na našem sajtu, ali radimo i slike po vašoj želji.

To su uglavnom slike koje mi nemamo u našem katalogu, a Vama se baš dopadaju, i želeli bi da imate neku takvu sliku u Vašem domu, ili želite nekog da obradujete.

Ono što Vama treba je slika dobrog kvaliteta, tj. visoke rezolucije.

Mnogi od Vas nisu bili u prilici da skidaju slike sa interneta, a da pri tome vode računa o rezoluciji, i uglavnom tražite našu pomoć.

Mi ćemo Vam u ovom tekstu, na što jednostavniji način pokušati da objasnimo čitav postupak.

Prvo što ćemo uraditi, otići ćemo na “Google”, i u gornjem desnom uglu kliknuti na “slike” i u polju pretraživač ukucaćemo traženu reč, na primer kucamo reč '' ruža''

Google će nam ponuditi slike iz naše pretrage, a još bolje bi bilo da traženu reč otkucate na engleskom jeziku, iz tog razloga jer u ponudi dobijemo mnogo veći izbor slika. U slučaju da ne stojite baš najbolje sa engleskim jezikom, idite na google translate, gde ćete traženu reč prevesti na engleski.

Kada smo to sve uradili, pred nama će se pojaviti puno slika, prelaskom kursorom miša preko njih, videće se njihova rezolucija.

Ono što nama treba je što veća rezolucija, jer je tada slika kvalitetnija, a za štampu slike na platnu, rezolucija bi trebala da bude preko 2000px, piksela.

Kada smo pronašli odgovarajuću sliku, da bi je sačuvali na našem računaru potrebno je da kliknemo na nju. Kada nam se pojavi veća slika desnim klikom izaberemo otvaranje u novoj kartici.

Kliknemo na sliku,

Pri samoj pretrazi slika, ako želimo da nam Google odmah ponudi slike u visokoj rezoluciji, na samom početku traženja slike, idemo na opciju ''Alatke'' ( Tools ), nakon čega idemo na opciju ''Velike''( Large ), tada nam se ponude samo slike u visokoj rezoluciji.

Ovo je brži način da dodjete do odgovarajuće fotografije.

Tu takodje imate opciju ''Boja'' ( Color ), i u padajućem meniju će vam izaći ''Bilo koja boja'' ( Any color ), i jos jedna bitna opcija a to je '' Crno-Bele'' ( Black and white ), za sve Vas koji možda želite fotografiju u crno- beloj boji, a dosta Vas ima baš takvu želju.

To je što se tiče skidanja slika sa interneta, a što se tiče Vaših ličnih fotografija, one takodje moraju biti u dobroj rezoluciji, a to ćete postići tako što ćete nam poslati fotografiju slikanu profesionalnim foto aparatom, ili dobrom kamerom Vašeg mobilnog telefona.

Pre izrade, Vi nama šaljete izabranu fotografiju na naš mail poklonina@gmail.com, mi ćemo proceniti njen kvalitet, Vašu želju pretvoriti u stvarnost, obradovaćemo Vas, ili neku Vama dragu osobu.

Ovo smo napisali jer ste nas puno puta pitali kakva fotografija je potrebna i kojeg kvaliteta, i kako da je nadjete i skinete sa interneta.

Nadamo se da smo Vam bar malo olakšali, ali i pored toga, mi smo svakako tu da Vam pomognemo, i zajedno sa Vama pronadjemo kvalitetnu fotografiju, a potom je izradimo u prelepu sliku na platnu.

Značenje boja i uređenje enterijera

Sigurno ste bar jednom došli u situaciju da ne znate kako da uredite Vaš dom, u kom pravcu da krenete, koji nameštaj i boje da uskladite, kako da ukrasite Vaše zidove, a da to ne bude krečenje, ili svakako ne guljenje zidova.

Uglavnom razmišljamo u tom pravcu da je to naš dom, i ne želimo da tražimo pomoć stručnjaka, jer mi najbolje znamo šta volimo, i kako bi sve to trebalo da izgleda. Sve je to lepo, jeste da mi najbolje znamo kako bi sve to trebalo da se sredi, ali ipak pre svega toga trebamo dobro da razmislimo, ako ništa drugo bar da pročitamo neku literaturu koja nam može pomoći u uređenju prostora, ili nam dati bar neke smernice odakle možemo da počnemo.

Neke greške koje možemo napraviti su recimo u odabiru nameštaja, moramo voditi računa da ne pretrpamo prostor, previše nameštaja može da izgleda nepristupačno, nikako lepo za oko, a prvenstveno nefunkcionalno. Zamislite prostor u kojem ne možemo da se okrenemo, gde zapinjemo za nameštaj i nemamo mesta ni da prolazimo, a kamoli da ga koristimo na pravi način i uživamo. Uvek trebamo da premerimo prostor i da se vodimo onim pravilom '' manje je više''.

Isto tako, manjim prostorijama odgovara manji nameštaj, nemojte pošto poto da se trudite da nagurate velike komade nameštaja u prostor, ili onaj nameštaj koji je tu kako imamo običaj da kažemo ''knap legao'', upravo to neće dobro izgledati.

Takođe trebamo voditi racuna o osvetljenju, svetlost igra ključnu ulogu u svakom prostoru. Najbolje bi bilo da imate puno prirodne svetlosti, to se svi slažemo, jer tada se osećamo najprijatnije, a čitav enterijer poprimi puno lepši izgled. Nikada nemojte da tu svetlost zaklonite nekim neadekvatnim zavesama, ili da slučajno svetlost zaklonite velikim komadima nameštaja. Ali ako kojim slučajem niste srećnici po pitanju svetlosti, danas postoji adekvatna rasveta, svi sve češće posežemo za LED rasvetom jer je trajnije i štedljivije.

I sad da se osvrnemo na ono po nama najvažnije, a to je odabir boja. Tu morate biti posebno obazrivi, jer lošim odabirom boja možete da upropastite čitav vizuelni efekat.

Po nekom pravilu odabir boja bi trebao da bude sledeći:

60% treba da bude glavna boja

Glavna boja treba da predstavlja 60% boje koja se koristi u dizajnu našeg prostora. To obično uključuje boju zidova, boju poda ili poneki komad nameštaja. Glavna boja treba da bude uvek istaknuta.

30% treba da bude sekundarna boja, ona ne bi trebala da preuzme pažnju u našem ukupnom dizajnu. Ona bi trebala biti kontrast glavnoj boji, i treba da daje dubinu našem dekoru.

10% bi trebalo da bude akcentna boja, ona je trećina sekundarne boje i jedna šestina glavne boje. Ona treba da daje akcenat na pojedine detalje, i treba da bude totalno suprotna od prethodne dve, glavne i sekundarne.

Soba uređena po takvom nekom pravilu bi trebalo odprilike da izgleda na sledeći način:

Recimo za sve ljubitelje sive boje, zidovi da budu sivi, trosed u istoj toj boji, kao i recimo tepih.

Prekrivači bi u tom slučaju mogli biti u plavoj boji, kao i poneki detalj u vidu jastučića, a akcenat da bude u nekim sitnim detaljima, i to recimo u nekoj roze ili blago ljubičastoj boji.

Boje inače imaju poseban značaj za sve ljude širom sveta. Boje ne samo da utiču na emociju, već imaju značenja i u religiji i različitim kulturama.

CRVENA BOJA je boja vatre i krvi, ona je povezana sa uzbuđenjem, strašću i seksualnošću.

Sa druge strane zalaže se za agresiju i opasnost. Mnogi od nas smatraju crvenu boju, kao boju ljubavi, ali ona je više povezana sa buđenjem strasti za drugom osobom. Crvena je intenzivna i krade pažnju svim drugim bojama.

ŽUTA BOJA je povezana sa Suncem, simbolizuje optimizam, sreću i prijateljstvo. Suprotno tome žuto može ukazivati na ljubomoru, izdaju i opasnost.

NARANDŽASTA je sekundarna boja koja se dobija od dve osnovne boje, crvene i žute. To je energija, sreća i radost življenja, jednom rečju to je boja kreativnosti, boja toplote i nema tu neku agresivnost kao crvena boja.

PLAVA je smirujuća primarna boja, važi za inteligenciju, duhovnost i kreativnost. Simbolizuje mudrost i poverenje, i važi za veoma opuštajuću boju. Asocira nas na nebo, na more, i čest je gost u našim domovima.

ZELENA boja važi za opuštajuću boju, ona najviše odmara naše oči, to je boja prirode, i često je koristimo u svim nijansama za uređenje našeg enterijera, posebno se slaže sa braon bojom.

LJUBIČASTA, ona ima stabilnost plave i energiju crvene. Često je nazivaju kraljevskom bojom, povezana je sa plemenitošću, misterijom i duhovnošću. Snažan je pokazatelj mašte, magična je i jedinstvena i idealna je kao detalj u našem domu.

I poslednje dve, ali ništa manje bitne su bela i crna.

BELA simbolizuje svetlost, snagu i eleganciju. Snažno je povezana sa čistoćom i sugurnošću, sve više je zastupljena u modernom dizajnu, kao i za uređenje enterijera.

CRNA simbolizuje snagu i eleganciju, a sa druge strane simbolizuje misterioznost, i često simbolizuje strah od nepoznatog. Ali bez obzira na sve to i ona je čest gost u našim domovima i modernim enterijerima.